Overnames

Overdracht Handelszaak

U bent eigenaar van een handelszaak waar u jarenlang met hart en ziel aan gewerkt heeft. Om bepaalde redenen beslist u om uw zaak over te dragen. Hierbij kunnen wij u op een professionele manier begeleiden aangezien wij al jaren specialist zijn in deze materie. Wij gaan dan als volgt te werk:

- Eerst brengen wij een bezoek ter plaatse en maken wij een beschrijving met eventueel foto’s

- Vervolgens maken wij een waardebepaling van het handelsfonds, de inrichting en de stock in samenspraak met de eigenaar en zijn of haar boekhouder

- Dan maken wij een passenden makelaarsovereenkomst op 

- Hierna zorgen wij voor bekendmaking op zeer discrete wijze en in de mate dat de eigenaar dit wenst. Zo publiceren bij op een bondige manier in plaatselijke blaadjes en op het internet op onze eigen website en op de website van UNIZO.

   Indien wij reacties krijgen verschaffen wij enkel beknopte informatie via de telefoon en vragen wij om een afspraak te maken indien er werkelijk interesse is.

- Voor de serieuze kandidaten regelen wij eventuele bezichtigingen na telefonische afspraak met de eigenaar en na de openingsuren.

- Hierna volgen de onderhandelingen en de opmaak van de overeenkomsten.

 

 Verder zorgen wij ook voor:

- certificaat volgen artikel 442 Bis WIB 92

- onderhandelingen met de eventuele verhuurder indien het om een huurpand gaat en bijgevolg het huurcontract dient overgedragen te worden

- overdracht van de meterstanden

Contact